Venticare

VRC Kinderen

Aanmelden Venticare Reanimatie Competitie Kinderen 2018

Aanmelden van een team kan helaas niet meer.

Op woensdag 6 juni 2018 wordt de Venticare Reanimatie Competitie Kinderen uitgevoerd.

Toegangskaarten
De toegangskaarten worden niet toegestuurd, maar worden op woensdagochtend afgehaald bij de bedrijvenbalie, onderdeel van de Venticare Informatiebalie. De kaarten worden per team verstrekt via een enveloppe.

Deelnemers
Voor reanimatieteams uit Nederland en Vlaanderen is het dé gelegenheid om kennis en vaardigheden te demonstreren. Welk team neemt de wisselbeker over van Erasmus MC / Sophia Rotterdam, de winnaar van de vorige editie?

Informatie en start
Om 7:30 begint de familiarisatie waarbij de teams om beurten de kar, monitor/defib en de pop kunnen bekijken. Hierna is nog kort de tijd voor vragen. Om 8.50 uur is er een plenaire opening met alle congres bezoekers waar de teams ook bij uitgenodigd zijn. Om 10.00 uur starten we met het eerste team. Het is niet toegestaan voordat je als team aan de beurt bent in de zaal aanwezig te zijn en 'af te kijken'. Nadat je de simulatie gedraaid hebt ben je vrij in de zaal aanwezig te zijn.

Onderstaande teams staan ingeschreven en voeren het scenario uit volgens onderstaand tijdschema: 

10.00 - 10.30 uur MUMC+ Maastricht
10.30 - 11.00 uur Erasmus MC / Sophia Rotterdam
11.00 - 11.30 uur RAV Brabant MWN 's Hertogenbosch
11.30 - 12.00 uur UMC Utrecht (WKZ) Utrecht
12.00 - 12.30 uur Radboudumc Nijmegen

 
Bekijk ook:

 

PdB_170531_9825.jpg


Meedoen!

Voor kinderreanimatieteams uit Nederland en Vlaanderen is deze competitie dé gelegenheid om kennis en vaardigheden te demonstreren. Wie neemt de wisselbeker over van het team van het EMC Rotterdam?

Sponsors
De Venticare Reanimatie Competitie wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Spoedeisende Hulp bij Kinderen, de firma ZOLL en de firma Laerdal.

 

PdB_170531_9925.jpg 

 

Richtlijnen
De VRC-kids wordt uitgevoerd volgens de richtlijnen (2015) van de NNR/ERC.

DiaCamschaal beoordelingsschaal
De DiaCamschaal is een beoordelingsinstrument voor de Advanced Life Support (ALS) training en een initiatief van Venticare en in beginsel ontwikkeld in samenwerking met de Antonius Academie Utrecht/Nieuwegein en het Diakonessenhuis Utrecht. Bij de ontwikkeling van dit beoordelingsinstrument is dankbaar gebruik gemaakt van het door J.J.J.M. Berden (1993) beschreven scoresysteem voor primaire reanimatievaardigheden.

Reanimatiesituaties kenmerken zich door een hoge mate van onvoorspelbaarheid en een groot aantal variabelen. In deze situatie moeten de verleners van Advanced Life Support (ALS) door structurering en samenwerking en met behulp van protocollen kwalitatief hoogwaardige zorg leveren. ALS trainingen zijn erop gericht om de organisatie en uitvoering van bijhorende vaardigheden binnen een gecontroleerde leersituatie te onderhouden en waar nodig te verbeteren. De richtlijnen van de European Resuscitation Council (ERC) 2015 gelden daarbij als uitgangspunt.

De DiaCamschaal is samengesteld uit verschillende bronnen met als doel een instrument te ontwikkelen aan de hand waarvan ALS trainers de reanimatiesituatie kunnen monitoren en evalueren. Er is een puntenverdeling gemaakt die het mogelijk maakt om de schaal te gebruiken van evaluatie tot en met beoordeling.

PdB_170531_9956.jpg

 

Winnaars tot nu toe:

2015 UMC Utrecht (WKZ) Utrecht
2016 Erasmus MC (Sophia) Rotterdam
2017 Erasmus MC (Sophia) Rotterdam
2018    


 

 

De Venticare Reanimatie Competitie kinderen wordt mede mogelijk gemaakt door:

.