Venticare

VRC Kinderen

Aanmelden Venticare Reanimatie Competitie Kinderen 2018

Aanmelden van een team kan uitsluitend digitaal via het inschrijfformulier.

Download het inschrijfformulier.

Stuur het ingevulde formulier op naar hans@venticare.nl. Als het volledig ingevulde formulier is binnengekomen volgt er een bevestiging van ontvangst. Op 1 februari 2018 wordt bekend gemaakt welke teams kunnen deelnemen. Er kunnen een beperkt aantal teams meedoen.

Op woensdag 6 juni 2018 wordt de Venticare Reanimatie Competitie Kinderen uitgevoerd.

Meedoen aan de VRC-kinderen 2018?
Schrijf snel een team in. Gelet op de organisatie, planning en uitvoering kunnen er maximaal 8 teams meedoen.

Deelnemers
Voor reanimatieteams uit Nederland en Vlaanderen is het dé gelegenheid om kennis en vaardigheden te demonstreren. Welk team neemt de wisselbeker over van Erasmus MC / Sophia Rotterdam, de winnaar van de vorige editie?

Onderstaande teams staan ingeschreven.

Erasmus MC / Sophia Rotterdam
MUMC+ Maastricht
OLVG, locatie Oost Amsterdam
RAV Brabant MWN 's Hertogenbosch
UMC Utrecht (WKZ) Utrecht

 
Bekijk ook:

 
De beoordelingsschaal zal voor 2018 mogelijk worden aangepast.

 

PdB_170531_9825.jpg


Meedoen!

Voor kinderreanimatieteams uit Nederland en Vlaanderen is deze competitie dé gelegenheid om kennis en vaardigheden te demonstreren. Wie neemt de wisselbeker over van het team van het EMC Rotterdam?

Sponsors
De Venticare Reanimatie Competitie wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Spoedeisende Hulp bij Kinderen, de firma ZOLL en de firma Laerdal.

 

PdB_170531_9925.jpg 

 

Richtlijnen
De VRC-kids wordt uitgevoerd volgens de richtlijnen (2015) van de NNR/ERC.

DiaCamschaal beoordelingsschaal
De DiaCamschaal is een beoordelingsinstrument voor de Advanced Life Support (ALS) training en een initiatief van Venticare en in beginsel ontwikkeld in samenwerking met de Antonius Academie Utrecht/Nieuwegein en het Diakonessenhuis Utrecht. Bij de ontwikkeling van dit beoordelingsinstrument is dankbaar gebruik gemaakt van het door J.J.J.M. Berden (1993) beschreven scoresysteem voor primaire reanimatievaardigheden.

Reanimatiesituaties kenmerken zich door een hoge mate van onvoorspelbaarheid en een groot aantal variabelen. In deze situatie moeten de verleners van Advanced Life Support (ALS) door structurering en samenwerking en met behulp van protocollen kwalitatief hoogwaardige zorg leveren. ALS trainingen zijn erop gericht om de organisatie en uitvoering van bijhorende vaardigheden binnen een gecontroleerde leersituatie te onderhouden en waar nodig te verbeteren. De richtlijnen van de European Resuscitation Council (ERC) 2015 gelden daarbij als uitgangspunt.

De DiaCamschaal is samengesteld uit verschillende bronnen met als doel een instrument te ontwikkelen aan de hand waarvan ALS trainers de reanimatiesituatie kunnen monitoren en evalueren. Er is een puntenverdeling gemaakt die het mogelijk maakt om de schaal te gebruiken van evaluatie tot en met beoordeling.

PdB_170531_9956.jpg

De Venticare Reanimatie Competitie kinderen wordt mede mogelijk gemaakt door:

.